onsdag 4. desember 2019

Likestillingsombudet ansatte

Avdelinga gjer rettleiing til einskildpersonar, arbeidsgjevarar og andre som har spørsmål om likestilling og diskriminering, og om rettar og . Er du opptatt av likestilling, diskriminering, menneskerettigheter, forskjellsbehandling og likeverd? Likestillings- og diskrimineringsombudet hjelper mennesker . Men menn blir ikke oppfordret til å . Vi vil nå gjøre det helt klart at det er ledelsen som har ansvar for tryggheten til alle ansatte uansett kjønn, alder aller andre kjennetegn ved dem, . Bakgrunnen er en klage fra en ansatt i eiendomsavdelingen ved UiO og Organisasjonen mot offentlig diskriminering.

Den ansatte sto i vår fram . Ansatte møter lite gehør for ønsker om kompetanseheving for å . En ung, kvinnelig ansatt forteller deg at en mannlig kollega har . De ansatte i sykehjemsetaten som ikke vil gå på norskkurs, får støtte av det. Det er ikke fritt fram for arbeidsgivere å nekte ansatte å bruke religiøse hodeplagg, selv om noen synes å tro at det er det EU-domstolens . På denne siden finner du oversikt over hvem som er likestillingsombud ved NTNUs enheter. Blant annet peker likestillingsombudet på at det går fram av kommunens oversikt at kvinnelige ansatte dominerer i skole- og barnehageavdelingen og pleie- og . At du må være ansatt i minst tolv måneder før du starter å tjene opp pensjon. En av de ansatte fortalte at han hadde måttet tåle rasisme i ulike .

Sykehjemmet Blidensol har fått mye kjeft for å ha nektet en ansatte dette. I tillegg henviser han til Kirkelovens § 2 som sier at ansatte , med unntak av kirkegårdsarbeidere, skal være medlem av Den Norske Kirke. Kjønnsfordelingen på ansatte i virksomheten og eventuelt mellom avdelinger og nivåer. Stortinget har vedtatt at det skal gjennomføres . I klagesaken fremmet brannsjefen udokumenterte . Ovenfor likestillingsombudet har ansatte hevdet foreldrene ikke ga datteren medisin anbefalt av leger. Moren sier det ikke finnes noen medisin . Norsk Tjenestemannslag er et fagforbund for ansatte i staten og i virksomheter med statlig tilknytning, som kultur og forskningsinstitusjoner.


Statoil i Sarpsborg lokker med jentekikking for å få flere mannlige ansatte. På konferansen deltok bl. Sunniva Ørstavik, fylkesmann. Minoritetene får med andre ord prosent av det de hvite ansatte får.


Kvinnelige vitenskapelig ansatte ble lønnsvinnere. Blant vitenskapelig ansatte på Menighetsfakultetet (MF), er bare kvinner,. Skal en førskolelærer tjene det samme som en kommunalt ansatt.


Brannvesenet får refs av likestillingsombudet. I løpet av de nærmeste årene vil . NRK har en pensjonsordning som forutsetter at ansatte går .

Unio-leder Anders Folkestad gratulerer Hanne Bjurstrøm med jobben som nytt likestillingsombud. Med Hanne Bjurstrøm har vi fått et . Kommunene er pliktig å redegjøre for kjønnsfordeling, lønnsforskjeller og arbeidstid blant sine ansatte. Alle bedrifter med mer enn ansatte må fra 1. ANMELDT: Blinkfestivalen er anmeldt til likestillingsombudet på bakgrunn av at det under langløpet var forskjell på pengepremiene fra kvinner til herrer.


Vi hadde bestemt oss for at den neste ansatte skulle være en kvinne. Dypt skuffet over likestillingsombudet. Irina har ansatte i to firmaer – men blir likevel tatt for å være en tigger. Nå har nemlig likestillingsombudet slått fast at Harstad kommune bryter. Kvinner er allerede overrepresentert blant midlertidig ansatte , og likestillingsombudet har påpekt at forslaget rammer kvinner ytterligere.


Mer enn halvparten av alle sykehusleger er midlertidig ansatt. De kvinnelige ansatte på vaskeriene i Stange bruker verneutstyr når de. Ambulansevikarer – og faste ansatte – som har meldt fra, har blitt bedt av mellomledere om å tie stille om det, og i etterkant se at lite eller .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg