fredag 14. april 2017

Pir fisk

Unge eksemplarer kalles for pir. Plukk ut de minste pirene, renses og behold fisken rund. Skjær noen stekehakk på hver side av fisken. Dryss krydderblanding utvendig og i buken på fisken.


Makrell, eller pir som småmakrellen kalles, kan være selve. Fjern innmaten, hodet og sporden, vask og tørk fisken godt, strø litt salt og pepper i buken og fyll den .

Pir , småmakrell, vesentlig slike som ikke er over ett år gamle. Makrellen, som er en pelagisk og hurtigsvømmende fisk er lett kjennelig på sin runde, helt spoleformede og. Makrellen deles gjerne i tre størrelser, fra liten til stor: pir , smolt og makrell, og den er.


Gi vannet et oppkok før du skrur varmen ned og slipper fisken i gryta. Herlig godt og en luksus som ikke kan kjøpes, pir omsettes ikke hos fiskebrygga. Jeg har derfor ikke fått pir på lenge, heller ikke når jeg fisker.


Nei, det spiser vi ikke i Nord-Norge. Nordlendingen preges av myter om fisken som nå trekker nordover langs kysten.

Makrellen er en hurtigsvømmende fisk som om sommeren og utover høsten. Pir , som ung småmakrell gjerne kalles, er for mange selve bekreftelsen på at sommeren har kommet. De unge mindre krabatene kalles for pir.


Makrellen har ikke svømmeblære og må derfor alltid holde seg i bevegelse. Den er lynrask og beveger seg raskt inn og . Krydre fisken med salt og pepper og vend den i hvetemel. Den minste makrellen kalles pir eller spir. Joda, ingen tvil om at det var fisk. Og dagens første pir ble dratt over rekka.


Pir er betegnelsen på den minste størrelsen på makrellen. Her er størrelsen på fisken meget ujevn (se nederste bilde). Det er både stor fisk , men også pir , sier Asker-mannen Espen Farstad som er informasjonssjef i Norges Jeger- og Fiskerforbund på Hvalstad. Heltekt makrell med agurksalat, rømme og kokte nypoteter er nydelig sommermat.


Små makrell, eller pir som de gjerne kalles, kan grilles hele og krever. Alle som har fisket makrell, . Du kan filetere fisken eller helsteke etter å ha renset i buken. Han forteller at makrellen er på størrelse med det en kaller pir , altså fisk fra 8- centimeter.

Makrell er med andre ord ein veldig god og sunn fisk. Det ble dratt gjamt med fisk i godværet. I dette vinduet skal du finne tabell mfor oppslagsordet pir. Piren er en ung makrell, magrere og spenstigere enn sine eldre artsfrender.


En ypperlig grillfisk, akkurat passe stor også. Kilde: Eksportutvalget for fisk AS. Brukbar størrelse, sier Kim Malm, som har tatt makrell på opp mot to kilo.


Han fisker helst fra Ila pir eller i Trolla. Hovedretter Fisk , skjell og skalldyr. Title: Fisk og skalldyr, Author: Aschehoug, Name: Fisk og skalldyr, Length: pages,. FOR OMREGNING AV LANDET KVANTUM AV MARIN FISK.


FOR FISKE I DET NORDLIGE ATLANTERHAVET OG I ANDRE. Fisket etter pir foregår noe senere på høsten. Oslofjorden (makrell og pir slått sammen).


Fisk Og Skalldyr Pir I - Finn firmaer, adresser, telefonnumre. De fiskare som nyligen drog upp en liten vithaj från en pir i Huntington. Den vårdslösa hanteringen av den fridlysta fisken går på tvärs mot . Fisken skjønte vel at jeg var i hardt vær, fordi jeg har fiska så mye makrell at kona ble lei, smiler Sigurd.


Da PD kom til stedet, var livet ebbet ut . Da blir det jo eksport av pir i stedet for stor makrell, sier Hoddevik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg